Hae:

TIKO –hanke kokosi metsänomistajat, tutkijat ja metsäammattilaiset Virroille

Metsien monimuotoisuutta ja sen turvaamista pohdittiin metsäretkeilyllä 24. marraskuuta Virroilla. Alkajaisiksi käytiin ryhmissä keskustelua vanhoista metsistä ja METSOsta Nuorisokeskus Marttisissa ja iltapäivällä päästiin metsänomistajan johdolla läheiseen metsään, jonne oli vuonna 2004 tehty luonnonhoitopainotteinen metsäsuunnitelma.

METSOn tutkimushanke TIKO:ssa (Tieto ja vuorovaikutus monimuotoisuusneuvonnan kohdentamisen tueksi) tutkitaan metsäluonnon monimuotoisuuden... Lue lisää

Tietoa metsänomistajalle

Jos omistat metsää ja olet kiinnostunut sen suojelusta, olet oikeassa paikassa. Metsonpolku on METSO-ohjelman kotipesä verkossa. Metsien monimuotoisuusohjelma METSO tarjoaa monia vaihtoehtoja, joiden avulla voit suojella metsääsi ja hoitotoimilla lisätä sen luonnonarvoja. Näiltä sivuilta löydät kattavasti tietoa METSO-ohjelman sinulle tarjoamista vaihtoehdoista. Siirry tästä metsänomistajan sivuille.

Retkeilijän METSO

Tiesitkö, että METSO-alueilta löytyy  virkistysalueita ja retkikohteita?Tutustu Inkoon Bjursiin, Nastolan Lapakistoon tai Siuntion Störsvikiin. Klikkaa esittelyihin ja karttoihin, pakkaa eväät ja lähde retkelle METSOn maisemiin!

METSOa asiantuntijalle

Jos toteutat METSO-ohjelmaa tai haluat tietää tutkimuksesta, uusimmista hankkeista tai seurannasta, klikkaa itsesi METSO-ohjelmaan, hankkeisiin tai esitteisiin ja julkaisuihin.

Hanke -sivulle on koottu materiaalia, josta on hyötyä erityisesti METSO-ohjelman parissa työskenteleville asiantuntijoille.


Ennätystuloksia METSOssa

METSOon saatiin 8 100 hehtaaria uusia luonnonsuojelulain kohteita ja 4 029 hehtaaria kestävän metsätalouden rahoituslain kohteita vuonna 2014. Lue lisää.

Ilouutisia! METSOn lento jatkuu vuoteen 2025

Valtioneuvosto teki 5.6.2014 periaatepäätöksen Etelä-Suomen metsien monimuotoisuuden toimintaohjelman (METSO) jatkamisesta vuosille 2014‒2025. Lue lisää.

METSO-opas

Toimitko metsäalalla? Kiinnostaako METSO-ohjelma? Käytännönläheinen ja kattava tietopaketti löytyy tästä!

Tykkää meistä Facebookissa!