Hae:

Metsäterapiassa ihminen pääsee lähemmäs itseään

Metsän terveysvaikutukset ovat viime vuosina nousseet keskustelun aiheiksi. Yhä useammat METSO-sopimuksen tehneet metsänomistajat pohtivat haastatteluissa metsien monenlaisia merkityksiä lempipaikoissa kuljeskeluna, lapsuudesta tuttujen maisemien vaalimisena tai perinteisesti marjamättäinä. Porilainen sairaanhoitaja, eräopas ja metsäterapeutti Jaana Korkiamäki-Villanen terapoi ihmisiä metsissä. Varsinaista metsäterapia-koulutusta ei ole vielä tarjolla, mutta Korkiamäki-Villanen... Lue lisää

Retkeilijän METSO

Tiesitkö, että METSO-alueilta löytyy  virkistysalueita ja retkikohteita?Tutustu Inkoon Bjursiin, Nastolan Lapakistoon tai Siuntion Störsvikiin. Klikkaa esittelyihin ja karttoihin, pakkaa eväät ja lähde retkelle METSOn maisemiin!

Tietoa metsänomistajalle

Jos omistat metsää ja olet kiinnostunut sen suojelusta, olet oikeassa paikassa. Metsonpolku on METSO-ohjelman kotipesä verkossa. Metsien monimuotoisuusohjelma METSO tarjoaa monia vaihtoehtoja, joiden avulla voit suojella metsääsi ja hoitotoimilla lisätä sen luonnonarvoja. Näiltä sivuilta löydät kattavasti tietoa METSO-ohjelman sinulle tarjoamista vaihtoehdoista. Siirry tästä metsänomistajan sivuille.

METSOa asiantuntijalle

Jos toteutat METSO-ohjelmaa tai haluat tietää tutkimuksesta, uusimmista hankkeista tai seurannasta, klikkaa itsesi METSO-ohjelmaan, tutkimus ja seuranta -sivuille tai esitteisiin ja julkaisuihin. Tutkimus- ja seuranta -sivuille on koottu materiaalia, josta on hyötyä erityisesti METSO-ohjelman parissa työskenteleville asiantuntijoille.


Ilouutisia! METSOn lento jatkuu vuoteen 2025

Valtioneuvosto teki 5.6.2014 periaatepäätöksen Etelä-Suomen metsien monimuotoisuuden toimintaohjelman (METSO) jatkamisesta vuosille 2014‒2025. Lue lisää.

METSO kunnille ja seurakunnille

Monien mahdollisuuksien METSO tarjoaa vaihtoehtoja myös kunnille ja seurakunnille. Hyviä esimerkkejä on jo. Tutustu ja edistä oman kotikuntasi metsien monimuotoisuutta.

METSO-opas

Toimitko metsäalalla? Kiinnostaako METSO-ohjelma? Käytännönläheinen ja kattava tietopaketti löytyy tästä!

Tykkää meistä Facebookissa!