Hae:

Zonation -kehitystyö jatkuu METSOssa

Zonation-analyysejä on laadittu METSO-ohjelman kohdevalinnan avuksi pilottiluonteisessa MetZo-projektissa 2010-2014. Kokemukset luontoarvojen jakautumista esittävien tuloskarttojen käytöstä mm. METSOn markkinoinnissa ovat olleet lupaavia. Zonation-kehitystyö jatkuu uudessa viisivuotisessa projektissa.

Zonation on ekologisen päätösanalyysin työkalu – tietokoneohjelmisto, joka laskee maisemanosien paremmuusjärjestyksen luontoarvojen näkökulmasta. Paikkatietoaineistoihin... Lue lisää

Tietoa metsänomistajalle

Jos omistat metsää ja olet kiinnostunut sen suojelusta, olet oikeassa paikassa. Metsonpolku on METSO-ohjelman kotipesä verkossa. Metsien monimuotoisuusohjelma METSO tarjoaa monia vaihtoehtoja, joiden avulla voit suojella metsääsi ja hoitotoimilla lisätä sen luonnonarvoja. Näiltä sivuilta löydät kattavasti tietoa METSO-ohjelman sinulle tarjoamista vaihtoehdoista. Siirry tästä metsänomistajan sivuille.

Retkeilijän METSO

Tiesitkö, että METSO-alueilta löytyy  virkistysalueita ja retkikohteita?Tutustu Inkoon Bjursiin, Nastolan Lapakistoon tai Siuntion Störsvikiin. Klikkaa esittelyihin ja karttoihin, pakkaa eväät ja lähde retkelle METSOn maisemiin!

METSOa asiantuntijalle

Jos toteutat METSO-ohjelmaa tai haluat tietää tutkimuksesta, uusimmista hankkeista tai seurannasta, klikkaa itsesi METSO-ohjelmaan, hankkeisiin tai esitteisiin ja julkaisuihin.

Hanke -sivulle on koottu materiaalia, josta on hyötyä erityisesti METSO-ohjelman parissa työskenteleville asiantuntijoille.


Ennätystuloksia METSOssa

METSOon saatiin 8 100 hehtaaria uusia luonnonsuojelulain kohteita ja 4 029 hehtaaria kestävän metsätalouden rahoituslain kohteita vuonna 2014. Lue lisää.

Ilouutisia! METSOn lento jatkuu vuoteen 2025

Valtioneuvosto teki 5.6.2014 periaatepäätöksen Etelä-Suomen metsien monimuotoisuuden toimintaohjelman (METSO) jatkamisesta vuosille 2014‒2025. Lue lisää.

METSO-opas

Toimitko metsäalalla? Kiinnostaako METSO-ohjelma? Käytännönläheinen ja kattava tietopaketti löytyy tästä!

Tykkää meistä Facebookissa!