Hae:

Paahdeympäristöjen luonnonhoito auttaa harjusinisiipeä

Talvi on pimeimmillään ja ajatukset alkavat jo kääntyä jouluun. Lämpimänä loistava aurinko ja etenkin pienet, sinisiipiset perhoset ovat kaukainen haavekuva kaikille muille paitsi Suomen ympäristökeskuksen tutkija Janne Heliölälle. Vaikka tutkimuskohteet ovatkin talvihorroksessa, komeilee tietokoneen ruudulla tuoreita tuloksia viime kesän perhoslaskennoista. Ne saavat tutkijan silmät loistamaan.

-    On mahtava tunne huomata, että hoitotoimilla voidaan auttaa... Lue lisää

Tietoa metsänomistajalle

Jos omistat metsää ja olet kiinnostunut sen suojelusta, olet oikeassa paikassa. Metsonpolku on METSO-ohjelman kotipesä verkossa. Metsien monimuotoisuusohjelma METSO tarjoaa monia vaihtoehtoja, joiden avulla voit suojella metsääsi ja hoitotoimilla lisätä sen luonnonarvoja. Näiltä sivuilta löydät kattavasti tietoa METSO-ohjelman sinulle tarjoamista vaihtoehdoista. Siirry tästä metsänomistajan sivuille.

Retkeilijän METSO

Tiesitkö, että METSO-alueilta löytyy  virkistysalueita ja retkikohteita?Tutustu Inkoon Bjursiin, Nastolan Lapakistoon tai Siuntion Störsvikiin. Klikkaa esittelyihin ja karttoihin, pakkaa eväät ja lähde retkelle METSOn maisemiin!

METSOa asiantuntijalle

Jos toteutat METSO-ohjelmaa tai haluat tietää tutkimuksesta, uusimmista hankkeista tai seurannasta, klikkaa itsesi METSO-ohjelmaan, hankkeisiin tai esitteisiin ja julkaisuihin.

Hanke -sivulle on koottu materiaalia, josta on hyötyä erityisesti METSO-ohjelman parissa työskenteleville asiantuntijoille.


METSO myötätuulessa kunnissa ja seurakunnissa

Kunnat ja seurakunnat ovat hyvin halukkaita turvaamaan omistamiensa metsien luontoarvoja. Tämä selviää Suomen ympäristökeskuksen ja Luonnonvarakeskuksen tuoreesta selvityksestä. Lue lisää:

Metsänomistaja. Ota yhteyttä!

Täytä
metsänomistajan yhteydenottolomake.
Me otamme sinuun yhteyttä!

Tykkää meistä Facebookissa!