Hyppää sisältöön

METSO on vapaaehtoista metsiensuojelua – korvausta vastaan

METSO on yksityisille metsänomistajille suunnattu vapaaehtoinen ohjelma, jonka kautta voi suojella ja hoitaa metsiensä luontoarvoja – turvata luonnon monimuotoisuuden säilymistä. Suojelusta maksetaan korvaus puuston arvon perusteella. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja pyydä arviota oman metsäsi soveltuvuudesta METSO-kohteeksi. Yhteydenotto ei velvoita sinua mihinkään.

Ajankohtaista RSS

Blogi: Vinkkejä pölyttäjäystävälliseen metsänhoitoon

10.8.2022
Suomessa metsien rooli pölyttäjien elinympäristönä korostuu, koska maapinta-alastamme suuri osa on metsää. Myös metsänhoidossa on mahdollista ottaa pölyttäjät huomioon ja edistää pölyttäjille suotuisten rakennepiirteiden säilymistä.

Luonnonhoidon alueellinen suunnittelu etenee METSOn yhteistoimintaverkostoissa

23.6.2022
METSO-yhteistoimintaverkostot ovat koronapandemiasta huolimatta onnistuneet tavoitteissaan osallistaa maanomistajia ja muita toimijoita luonnonhoidon alueelliseen suunnitteluun.

METSO-tilannekatsaus 2021: Hyvä METSO-vuosi, ympäristötukisopimuksia toteutettiin ennätysmäärä

14.6.2022
Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) laatiman vuosittaisen tilannekatsauksen mukaan METSO-ohjelma on edistynyt hyvin ja esimerkiksi ympäristötukisopimusten toteutusmäärä kasvoi edelleen vuonna 2021.
Lue lisää uutisia

Metsänomistajien tarinat

Minun valintani on METSO -banneri. 390x120 pxl

1001 tapaa tykätä metsästä

  • Tulosta sivu