Hyppää sisältöön

METSO on vapaaehtoista metsiensuojelua – korvausta vastaan

METSO on yksityisille metsänomistajille suunnattu vapaaehtoinen ohjelma, jonka kautta voi suojella ja hoitaa metsiensä luontoarvoja – turvata luonnon monimuotoisuuden säilymistä. Suojelusta maksetaan korvaus puuston arvon perusteella. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja pyydä arviota oman metsäsi soveltuvuudesta METSO-kohteeksi. Yhteydenotto ei velvoita sinua mihinkään.

Ajankohtaista RSS

METSO-ohjelman luonnonhoitohankkeisiin ja ympäristötukisopimuksiin 9,3 miljoonan euron rahoitus vuodelle 2021

28.4.2021
Maa- ja metsätalousministeriö on myöntänyt Suomen metsäkeskukselle 9,3 milj. euroa METSO-ohjelman toteuttamiseen. Määrärahasta 8,1 miljoonaa euroa on tarkoitus käyttää 10-vuotisten ympäristötukisopimusten tekemiseen ja 1,2 milj. euroa luonnonhoitohankkeisiin yksityisten metsänomistajien kanssa.

METSO-ohjelmalla voitokas vuosi – Metsänomistajat turvasivat monimuotoisuutta entistä ahkerammin

11.2.2021
Suomalaiset metsänomistajat suojelivat viime vuonna pysyvästi noin 5 500 hehtaaria metsää METSO-ohjelman kautta. Lisäksi kymmenvuotisten ympäristötukisopimusten avulla turvattiin metsäelinympäristöjä noin 3 500 hehtaaria ja yksityismetsissä tehtiin luonnonhoitotöitä yli 128 hehtaarilla.

Uudet metsien luonnonhoidon kehittämishankkeet ovat metsäpölyttäjien, lehtojen ja kalliometsien asialla

29.1.2021
Tänä vuonna käynnistyy neljä uutta valtakunnallista luonnonhoidon kehittämishanketta, joiden tavoitteena on turvata kalliometsien monimuotoisuutta, parantaa tekopökkelöiden vaikutusta monimuotoisuudelle, lisätä tietoa metsäpölyttäjistä sekä toteuttaa luonnonhoitoa lehtometsissä. Hankkeet ovat osa METSO-ohjelmaa.
Lue lisää uutisia

Metsänomistajien tarinat

Minun valintani on METSO -banneri. 390x120 pxl

1001 tapaa tykätä metsästä

  • Tulosta sivu