Kolme suomalaista mallia terveysmetsäksi

Uutinen 20.10.2015 klo 9.00
Terveysmetsä-hanke
Terveyttä metsästä. © Marko Leppänen

METSO-yhteistoimintaverkoston Terveysmetsä -hankkeessa suunnitellaan toimintamalleja erilaisille kohderyhmille luonnon tutkittujen hyvinvointivaikutusten hyödyntämiseen.

Tutkimusten kautta on saatu näyttöä siitä, että säännöllisellä luonnossa liikkumisella on vaikutus hyvinvointiimme. Maailmalla Tohtori Metsää hyödynnetään jo. Esimerkiksi Japanissa on jo kymmeniä sertifioituja terveysmetsiä ja Englannissa tuhansia ihmisiä on kannustettu terveyskävelyille - walking for health - ohjelmassa.

Kolme kohdetta, kolme kohderyhmää

Sipoossa  terveysmetsäretkille osallistuvat kunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaat. Sipoon terveyskeskuksen henkilökunta on aktiivinen suunnittelutyössä johtavan lääkärin Anders Mickoksen johdolla. Retkiä suunnitellaan ja toteutetaan eri puolilla kuntaa.

Terveysmetsäretkillä muun muassa rentoudutaan, harjoitetaan aisteja, havainnoidaan luontoa ja opitaan luonnossa selviytymisen taitoja.

Muita kohteita hankkeessa ovat muun muassa Kylpyläkartano Kaisankoti, jossa palveluja kehitetään kuntoutujille sekä matkailijoille vuonna 2016 avautuva Vallisaari.

Terveysmetsä -yhteistoimintaverkostohanke toimii vuosina 2014-2016. Hanketta vetää yrittäjä ja biologi Adela Pajunen yrityksensä Luonnontien kautta.

Mukana ovat Luke, THL, Metsähallitus, Tapio, Kylpyläkartano Kaisankoti ja Sipoon kunta.

Lisätiedot:

Adela Pajunen, adela.pajunen(a)luonnontie.fi


  • Tulosta sivu