Metsät ja METSO tutuiksi maa- ja kotitalousnaisille

Uutinen 2.6.2014 klo 9.00
Puuta halaamassa. Maa- ja kotitalousnaisten kampanjastartti.
Puuta halaamassa. Maa- ja kotitalousnaisten kampanjastartti. © Helena Velin.

Maa- ja kotitalousnaiset ry on päättänyt todenteolla mennä metsään vuosina 2014-2015. Yksi Suomen suurimmista naisjärjestöistä on ideoinut kattavan paketin erilaisia metsään liittyviä aktiviteetteja, joilla eri puolilla Suomea toimivien, noin 1400 jäsenyhdistyksen jäseniä houkutellaan järjestämään tapahtumia ja retkiä ja elämyksiä sekä tutustumaan omaan metsäomaisuuteensa, sen hoitoon ja mahdollisuuksiin.

- Perinteisesti metsät ovat olleet miesten juttuja, kertoo järjestöpäällikkö Helena Velin. 
- Me uskomme, että naiset ovat nykyisin kiinnostuneita metsistä, myös sitä kautta, että he perivät metsiä. Omaisuudesta kannattaa pitää huolta, joten kannustamme naisia siihen.

Velin kehottaakin naisia ottamaan selvää millaista metsää läheltä – omalta tilalta tai kylältä löytyy. Yksi metsäkampanjan ideoista on myös kerätä tietoa suojelluista metsistä, päästä mahdollisesti tutustumaan niihin maanomistajan luvalla ja lisätä METSO-ohjelman tunnettuutta naisten parissa.

- Itsekin taisin kuulla METSOsta vasta tämän kampanjan kautta. Ai tämmöistäkin on, hämmästelee Helena Velin.

Halaa puuta yhdessä muiden kanssa – arvosta metsää

Metsästä voimaa – kampanja käynnistyy toden teolla Impin päivänä, 11.6., kun isolla joukolla kokoonnutaan lähikontaktiin puiden kanssa ja tavoitellaan puun halauksen Suomen ennätystä. Tähän mennessä mukaan on ilmoittautunut jo yli sata porukkaa ja yli 3000 puunhalaajaa ja vielä ehtii ja mahtuu hyvin mukaan.

Lähtökohtina kampanjalle toimivat metsän monet arvot ja merkitykset meille suomalaisille. Metsäteollisuus on tuottanut vuosikymmenet taloudellista hyvinvointia, tulevaisuudessa käytämme aivan uudenlaisia puusta valmistettuja tuotteita. Metsä on monelle henkilökohtaista omaisuutta, jota kannattaa hoitaa. Metsiä voi hoitaa myös luontoarvoja vaalien ja entistä enemmän tutkitusti tiedetään, että liikkuminen metsässä alentaa stressiä ja parantaa mielialaa.

- Nautitaan yhdessä metsän elvyttävästä vaikutuksesta, tutustutaan puusta tehtyihin tuotteisiin ja opitaan lisää metsänhoidosta, kannustaa Helena Velin.

Maa- ja kotitalousnaiset ry:llä on jäseniä yli 50 000 ja jäsenyhdistyksiä 1400.

 


  • Tulosta sivu